Welkom bij Bureau Maaiveld

Welkom

Het overwinnen van vrees is het begin van wijsheid.

(Bertrand Russell, Engels filosoof en wiskundige)


Welkom bij Bureau Maaiveld, het breed inzetbare bureau voor ontwikkeling voor particulieren én organisaties van Marco (Co) Schneiders. Mensen vriendelijk en waarderend verleiden om uit hun comfortzone te komen, dat is waar ik met Bureau Maaiveld voor sta. Afhankelijk van jouw vraag zet ik COACHING, TRAININGSACTEREN, TRAINING of TOEGEPAST THEATER in om jouw met je ontwikkelingsvraag te ondersteunen.

Leve de verschillen!
De een is Introvert, de ander extravert. De een is ambitieus, de ander gewoon tevreden met hoe het is. De een is een durfal die gerust met haar hoofd boven het maaiveld durft uit te steken, de ander is een stille werker die liever onder het maaiveld blijft. Iedereen is anders en dat is goed! De kunst is om persoonlijke verschillen te waarderen en de kwaliteit aan te boren in elke eigenschap van ieder individu.

Ik werk in de trainingen, coachingstrajecten, rollenspellen en voorstellingen van Bureau Maaiveld vanuit respect voor elke betrokkene, ik ben nieuwsgierig naar ieders wens en achtergrond en ik werk altijd met een gepaste dosis humor en relativering. Zo streef ik ernaar het leven (privé en op de werkvloer) net even prettiger te maken. Voor iedereen!

Realistisch en waarderend
Je kunt levensgeluk en loopbaansucces niet afdwingen. Als je voor jezelf de juiste omstandigheden creëert komen geluk en succes voorzichtig naar je toe. Bureau Maaiveld gelooft niet in ‘Het Grote Geluk’, ‘Een Geslaagd Leven’ of ‘Een Succesvolle Carrière’, maar wél in stap voor stap op weg gaan naar waardering van wat je al hebt en genieten van wat je kunt ontwikkelen. Ieder mens heeft al zoveel in huis en de kunst is om dát te waarderen en te benutten. Ik lever geen kant en klare oplossingen, maar ik zoek, samen met jou, wél naar oplossingen die passen bij jou of jouw organisatie. En daarbij hoeft lang niet iedereen excellent of geniaal te zijn, om toch een unieke en waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan zijn of haar omgeving. Ik geloof dat mensen die met compassie naar anderen én naar zichzelf kunnen kijken sterker in het leven staan.

Bureau Maaiveld maakt overal een drama van!
Geen ander middel dan drama (het simuleren van een werkelijkheid; doen alsof) werkt zó effectief om weerstand, gelatenheid en koudwatervrees om te buigen in veranderenergie. Er ontstaat door doen alsof verbinding tussen hoofd en hart. Doen alsof zet aan tot actie. Daarom zet ik graag op diverse manieren en diverse momenten (trainings)acteurs in.

Humor en speelsheid
Bij al mijn trajecten zet ik als het even kan graag een gepaste dosis humor en speelsheid onder het motto: Licht waar het kan en serieus waar het nodig is.