Coaching

Het is jóúw weg.
Anderen kunnen met je meelopen,
maar niemand kan hem in jouw plaats lopen.
(Jalal ad-Din Rumi)


Individuele coaching
Geen weg is zonder kuilen. Iedereen loopt wel eens vast of weet even niet meer of hij wel op de goede weg is. Op zo’n moment in je leven of je loopbaan is het fijn als er iemand een stukje met je oploopt. Iemand die jou laat ervaren dat je je blikveld kunt verruimen, die je stimuleert om eens een andere afslag te nemen. Zo iemand kan ik voor jou zijn.

Realistisch en waarderend
Je kunt levensgeluk en loopbaansucces niet afdwingen. Als je voor jezelf de juiste omstandigheden creëert komen geluk en succes voorzichtig naar je toe. Ik coach je dus niet naar ‘Het Grote Geluk’, ‘Een Geslaagd Leven’ of ‘Een Succesvolle Carrière’, maar ik help je wél graag stap voor stap op weg te gaan naar waardering van wat je al hebt en te genieten van wat je kunt ontwikkelen. Je hebt al zoveel in huis en de kunst is om dát te waarderen en te benutten. Ik lever geen kant en klare oplossingen, maar ik zoek wél met jou naar vragen die bij jou passen, want alleen jij kunt de antwoorden vinden. Ik coach met compassie en vanuit gelijkwaardigheid. Daarbij zet ik als het even kan graag een gepaste dosis humor en speelsheid in.

“Marco heeft de gave om echt te luisteren. Ik heb bij hem nooit het gevoel dat het gek is wat ik zeg.
Zijn reacties zijn respectvol en zonder oordeel.”

Wanneer coaching?
Je kunt mij inschakelen als er iets niet naar tevredenheid werkt in je leven of als je iets voor jezelf hebt uit te zoeken.

Ga dan met Bureau Maaiveld op ontdekkingsreis!

“Hoewel we vaak behoorlijk de diepte ingaan, voelt het nooit zwaar. Ik voel me na een sessie met Marco altijd heerlijk opgeruimd.
Het lukt me ook steeds beter om dat opgeruimde in mijn dagelijks leven in te zetten.”

Specialismen:
Effectief communiceren
Zelfregie
Innerlijke groei
Zelfwaardering
Zelfvertrouwen
Zingeving


Mijn stokpaardjes:

Stap voor stap
Kleine dingen goed doen is een stap om grote dingen beter te doen (Vincent van Gogh)
Laat jij je soms ook zo frustreren omdat het je nog steeds niet gelukt is je doelen te bereiken? Logisch, je weet immers waar je naartoe wil en je bent er nog niet. Of je weet helemaal niet waar je naar toe wilt en je ervaart jezelf als doelloos. Maar wat je misschien vergeet is om ook af en toe achterom te kijken om te zien wat je al wel hebt bereikt. Je bent hoe dan ook onderweg! Als je leert genieten van elke stap die je zet, wordt de reis naar het doel een stuk plezieriger!

Aardig zijn voor jezelf
‘Embrace the glorious mess that you are’ (Elizabeth Gilbert)
Je doet vast (net als bijna iedereen) wel eens onaardig tegen jezelf. Je maakt jezelf verwijten, je vindt jezelf dom, nutteloos, lelijk, een sukkel of een lafaard. Niet erg als dat zo nu en dan gebeurt, maar wat als het nauwelijks nog lukt om op een vriendelijke manier naar jezelf te kijken? Als je jezelf in gedachten voortdurend op je kop geeft en allerlei ondermijnende boodschappen influistert, ga je op den duur ook geloven dat je dom, nutteloos, lelijk, een sukkel of een lafaard bent. Hoe zou het zijn als je ging geloven (of zelfs weten) dat je helemaal goed bent, precies zoals je bent? Ontdek hoe je over jezelf denkt en onderzoek of dat eigenlijk wel waar is. Je bent je leven lang, elke dag, vierentwintig uur met jezelf samen. Hoe mooi zou het zijn als je in die tijd gewoon aardig voor jezelf kunt zijn?

Van vermijden naar aanvaarden
‘Vaak ontmoet een mens zijn noodlot op de weg die hij inslaat om het te vermijden’  (Jean de la Fontaine, Frans schrijver)
Iedereen kent het: gevoelens van verdriet, zelfkritiek, negatieve gedachten, angst of onzekerheid in zijn leven, maar niemand wíl het. Heb jij dat ook, dat je die gevoelens het liefst wegdrukt? In je hart weet je waarschijnlijk ook wel dat die weggeduwde gevoelens niet verdwijnen, maar in je aanwezig blijven. En hoe meer je je pijn onderdrukt, hoe groter de kans dat je gevoelens als blijdschap en geluk ook niet meer kunt voelen. Somberheid of zelfs depressie liggen op de loer.
Stop met vechten tegen psychische pijn en zoek samen met mij naar manieren om die pijn te aanvaarden. Je zult merken dat voelen zo vervelend niet is en de pijn veel minder zeer doet als je er niet meer tegen vecht.

Vertrouwen
‘Niets is moeilijker terug te vinden dan verloren vertrouwen’ (bron onbekend)
Leef jij, door schade en schande, in de overtuiging dat je wel wantrouwend móét zijn? Dat mensen niet te vertrouwen zijn? Dat teleurstellingen minder pijn doen, als je je er van tevoren tegen wapent? Wantrouwen en achterdocht werken verslavend, want je ziet je gelijk altijd bevestigd (zie je nou wel!). Maar leven in wantrouwen is niet fijn en doet misschien nog meer pijn dan de pijn die je ermee vermijdt. Bovendien roept jouw wantrouwende gedrag onbetrouwbaar gedrag op bij de mensen om je heen. Laten we samen op zoek gaan naar jouw vertrouwen in het leven en in jezelf. Leer er (weer) op te vertrouwen dat jij met teleurstelling en tegenslag om kunt gaan, erop te vertrouwen dat de meeste mensen deugen. Met een gezonde dosis vertrouwen wordt het leven net wat vriendelijker voor je, omdat je je op het positieve richt.

Bureau Maaiveld komt naar jou toe!
Ik huur voor jouw coachingstraject een ruimte in een locatie van Het Coachhuis. Zeg jij maar waar het moet plaatsvinden. Bij jou in de buurt of in de buurt van jouw werk, zodat je niet ver hoeft te reizen? In de buurt van het bos of de zee, zodat je na de sessies even de frisse lucht kunt opzoeken? Allemaal geen probleem, als Het Coachhuis er maar een vestiging in de buurt heeft.

Marco is opgeleid bij
Amethist Developing People
Collewijn/Mulder Opleidingen
See True ACT opleiding
Hij volgt op dit moment een opleiding Focusing bij Essenza Leefstijl

Klik hier voor mijn profiel op www.coachesgezocht.nl